02. 01. 2015 Zodpovedné podnikanie

Získajte Via Bona Slovakia, nominujte svoju firmu

Hľadáme inšpiratívne firmy. Otvorili sme nominácie na Via Bona Slovakia za rok 2014.

„Každý rok hľadáme férové firmy, ktoré u nás podnikajú zodpovedne a transparentne, ktoré myslia na svojich zamestnancov, zákazníkov, životné prostredie a sú citlivé voči svojmu okoliu, v ktorom podnikajú,“ vysvetľuje Pavel Hrica, programový riaditeľ Nadácie Pontis. Via Bona Slovakia je ocenenie pre firmy, ktoré na Slovensku svojimi projektmi a aktivitami dokazujú, že biznis sa dá robiť aj inak.

Na Via Bona majú aj malé firmy

Ocenenie v minulosti získali firmy z rôznych regiónov Slovenska. „Nie je dôležitá veľkosť firmy. Ukazuje sa, že aj malé a stredné firmy sa dokážu nominovať s veľmi zaujímavými a inšpiratívnymi projektmi. Často si myslia, že nemajú na to, aby konkurovali veľkým firmám.Via Bona je výzva aj pre nich, aby našli odvahu a prihlásili sa,“ dodáva P. Hrica.

Medzi ocenenými firmami boli napríklad spoločnosť Embraco Slovakia zo Spišskej Novej Vsi, ktorá brala ohľad na svojich zamestnancov v čase povodní a za dlhodobú podporu nemocnice v Spišskej Novej Vsi. Reklamná agentúra Creative Department má ocenenie za podporu Nadácie Socia venujúcej sa seniorom a pomoc s kampaňou Staroba sa nás týka. Úspešná bola aj Orion Nova z Popradu, ktorá zamestnáva odchovancov z detských domovov vo Veľkom Slavkove. Via Bona Slovakia má aj internetové kníhkupectvo Martinus.sk za veľmi ústretový prístup k zákazníkom a k zamestnancom. Martinus tiež pomáha rodinám postihnutým rakovinou vďaka anjelským drobným, ktoré putujú z predaja kníh na Dobrého anjela.

Maxman Consultants prišla s konceptom Maxman University, v rámci ktorého vzdeláva študentov vysokých škôl v Bratislave. Slovenské elektrárne už dlhodobo podporujú organizácie, ktoré sa venujú ľuďom bez domova a spoločnosť Slovnaft zrekonštruovala priestory bývalého odborného učilišťa, v ktorých otvorila škôlku pre deti zamestnancov. Počas uplynulých rokov bol tiež úspešný aj projekt Východoslovenskej energetiky, ktorá v spolupráci s ochranármi namontovala chráničky na stožiaroch, aby znížila úhyn chránených vtákov na východnom Slovensku.

Nominácie prijímame do 30. januára

„Veríme, že cena Via Bona znovu prinesie to najinšpiratívnejšie, čo sa v zodpovednom podnikaní a filantropii udialo v uplynulom roku,“ zdôrazňuje P. Hrica. Slováci tiež budú môcť hlasovať o Cenu verejnosti a sami rozhodnú, ktorá firma si zaslúži ocenenie.

Nadácia Pontis prijíma nominácie do 30. januára 2015. O víťazoch rozhodnú nezávislí experti na zodpovedné podnikanie. Podrobné informácie a podklady k prihláseniu sa nachádzajú na www.viabona.sk.

 Ocenenie Via Bona Slovakia odovzdá počas slávnostnégo galavečera v 7 kategóriách:

Zodpovedné podnikanie

•  Zelená firma

•  Skvelý zamestnávateľ

•  Férový hráč na trhu

Firemná filantropia

•  Podporovateľ dobrovoľníctva

•  Dobrý partner komunity

Hlavné ceny

Zodpovedná veľká firma

Zodpovedná malá/stredná firma

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.