20. 08. 2018 Zodpovedné podnikanie

Výrobný závod Kia Motors Slovakia slávnostne otvoril vlastné zdravotné stredisko na prevenciu chorôb

V Tepličke nad Váhom majú zamestnanci možnosť bojovať proti chorobám z povolania priamo v areáli závodu.

V Tepličke nad Váhom majú zamestnanci možnosť bojovať proti chorobám z povolania priamo v areáli závodu.

Stredisko vo výrobnom závode v Tepličke nad Váhom je plne vybavené najmodernejšími zariadeniami na rôzne terapie a liečby – či už ide o ultrazvukovú, laserovú terapiu alebo vodoliečbu rúk. V stredisku bude pôsobiť pracovný lekár, rehabilitačný lekár, zamestnanec poskytujúci prvú pomoc a dvaja fyzioterapeuti. Personál strediska bude v plnej prevádzke schopný denne vybaviť až 25 lekárskych prehliadok vo vzťahu k práci a až 140 preventívnych cvičení a plniť tak hlavný zámer strediska, ktorým je predchádzanie zdravotným problémov vzniknutých v súvislosti s prácou.

„Neustále sa snažíme zlepšovať starostlivosť o našich zamestnancov, ktorí sú vďaka snahe a odhodlaniu kľúčom k úspechom spoločnosti Kia Motors Slovakia. Je pre mňa veľkou cťou dnes otvárať nové zdravotné stredisko, ktoré bude slúžiť predovšetkým na prevenciu zdravotných problémov v súvislosti s prácou,“ povedal Dae-Sik Kim, prezident a výkonný riaditeľ Kia Motors Slovakia.

Primárnou cieľovou skupinou zdravotného strediska sú zamestnanci automobilky pracujúci na rizikových pozíciách vystavení hluku, vibráciám a fyzickej záťaži. Budú im poskytované bežné fyzioterapeutické cvičenia s pomôckami ako sú fitlopty, balančné podložky, overball lopty, TRX, SM systém a iné. Pokiaľ ide o terapie, k dispozícii je ultrazvuková, selektívna rádiofrekvenčná terapia, laserová terapia, ako aj terapia rázovou vlnou, elektroliečba a vodoliečba horných končatín. Terapie vybrané odborným garantom pracovnej zdravotnej služby MUDr. Viliamom Bršiakom napomáhajú pri odstránení bolestí a zápalov, prekrvení tkanív, regenerácie svalov, šliach, tkanív a kĺbov.

Prevencia bude zameraná na najviac zaťažované a ohrozované častí tiel ako horné končatiny, spodná a horná časť chrbta. Jednotlivé zdravotné problémy budú posudzované odborníkmi individuálne podľa diagnózy. Odborníci zdravotného strediska budú taktiež zdôrazňovať dôležitosť pravidelného cvičenia, získanie správnych návykov, posilnenie oslabených svalov, či správne držanie tela, čo si bude vyžadovať spoluprácu zamestnancov spoločnosti.

Výstavba nového zdravotného strediska Kia Motors Slovakia vyplynula z potreby priestorov na preventívne cvičenia pre zamestnancov ešte v roku 2017. So stavebnými prácami sa začalo vo februári tohto roka. Tie boli ukončené v rekordne krátkom čase, pričom kolaudácia priestorov sa uskutočnila 26. júla. Od 17. augusta sa budova oficiálne otvára k užívaniu, pričom pracovný lekár je v nových priestoroch strediska zamestnancom k dispozícii už teraz.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.