07. 09. 2018 Zodpovedné podnikanie

Vo VÚB zbierali školské potreby pre deti v núdzi

Do školy sa s prázdnou taškou nechodí! Preto sa VÚB banka rozhodla zapojiť do Zbierky školských pomôcok organizovanej Slovenskou katolíckou charitou.

Hurá do školy! Koniec augusta sa spája nielen s trpkým koncom dovolenkového obdobia, ale aj s prípravou detí na nový školský rok. Táto príprava však niečo stojí. Nie všetci majú to šťastie, že si ju môžu dovoliť. V našom okolí je veľa rodín, pre ktorých je kúpa školských pomôcok, či nebodaj zabezpečenie celej školskej výbavy doslova boj o prežitie. Preto sa zamestnanci VÚB rozhodli vstúpiť do nového školského roka s lepším pocitom a podať pomocnú ruku deťom v núdzi.

Opäť tak dokázali, že majú obrovské srdce. Tentokrát sa rozhodli pomôcť deťom zo sociálne slabších rodín, krízových centier a detských domovov. Zbierali pre nich školské pomôcky – školské tašky, zošity, peračníky, perá, farbičky, pravítka,… Jednoducho hocičo, čo deti využijú pri svojom štúdiu.

Koncom augusta na centrále VÚB banky zorganizovali výnimočnú zbierku. Ostatných kolegov po celom Slovensku vyzvali internou komunikáciou, aby prispeli do zbierky školských pomôcok na ostatných zberných miestach. Viacerí z nich nezaháľali a pri svojom nákupe prihodili do košíkov aj školské pomôcky. Ich záujem bol obdivuhodný. Do zbierky sa zapojili tí, ktorí z vlastnej skúsenosti vedia, ako je finančne náročné „vybaviť“ do školy svoje deti, no aj tí, ktorých rodinné rozpočty ešte nie sú zaťažené týmito výdavkami. Všetci tak spoločne pomohli naplniť školské tašky detí v núdzi.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.