23. 12. 2016 Zodpovedné podnikanie

Vianočná charita v U. S. Steel Košice

Benefičný koncet spoločnosti U. S. Steel Košice pomohol onkologickým pacientom.

Výťažok z vianočného benefičného koncertu U. S. Steel Košice putoval onkologicky chorým deťom.

V piatok 9. decembra vyvrcholili charitatívne aktivity U. S. Steel Košice na vianočnom benefičnom koncerte v Štátnom divadle. Vďaka zbierke, do ktorej sa zapojilo 7 642 hutníkov a prispelo sumou 39 612 eur, bude môcť Oddelenie detskej onkológie a hematológie Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach zakúpiť pre malých pacientov elektrické polohovateľné postele. A to v celkovej hodnote 79 224 eur, keďže firma ocenila štedrosť svojich zamestnancov a prispela rovnakou sumou.

Hutníci splnili aj túžby takmer 160 detí z dvoch detských domovov, dvoch domovov na polceste a rodín v zložitej životnej situácii. Zvesili kartičky s ich želaniami zo stromčekov prianí rozmiestnených v areáli firmy a kúpili vysnívané darčeky. Z firemnej nadácie získali štyri organizácie a desať rodín aj finančnú podporu 39 000 eur. A hoci vianočný charitatívny stánok USSK na Hlavnej ulici v Košiciach poskytoval priestor na prezentáciu neziskových organizácií až do 22. decembra, koncert v divadle bol poďakovaním pre všetkých ľudí s dobrým srdcom, ktorí sú ochotní nezištne pomáhať. Výťažok z dobrovoľného vstupného na koncert, kde vystúpili Filip Tůma, Lina Mayer, skupina La Gioia, Peter Bič Project a ďalší umelci, venovali oceliari organizácii Svetielko pomoci, ktorá pomáha rodinám s onkologicky chorými deťmi.

 

Zdroj: TS U. S. Steel Košice

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.