24. 04. 2014 Zodpovedné podnikanie

T-Systems Slovakia: Sme jeden tím

Zamestnanci T-Systems Slovakia sa zapájajú do rôznorodých dobrovoľníckych aktivít.

© T-Systems Slovakia

Vo februári tohto roka dosiahol počet zamestnancov v T-Systems Slovakia číslo 3 000. Ako sa hovorí, koľko ľudí, toľko chutí. Platí to aj v dobrovoľníctve. Niektorí chcú pomáhať komunite, iní opusteným zvieratám, ďalší zase pomôcť vrátiť na nohy zničené parky či lesy.

Preto v T-Systems Slovakia vytvorili hneď deväť dobrovoľníckych tímov, pričom každý sa venuje inej oblasti. V jednom z tímov učia kolegovia seniorov základné PC zručnosti, v druhom sa snažia zveľadiť existujúcu firemnú knižnicu. Ďalší  tím sa stará o organizáciu jednodňových dobrovoľníckych aktivít a niektorí kolegovia sa zase venujú zahraničným zamestnancom žijúcim na Slovensku. Ich cieľom je vytvoriť viac ako len pracovné vzťahy, aby sa ľudia zo zahraničia mali v čase núdze na koho obrátiť.

Eben z Juhoafrickej republiky hovorí: „Ľudia zo zahraničia potrebujú priateľskú tvár, s ktorou sa môžu rozprávať aj o veciach, ako napríklad zapadnúť do slovenskej kultúry, čo môže byť niekedy na vlastnú päsť veľmi ťažké“.

Do dobrovoľníckych tímov je už zapojených vyše 70 zamestnancov T-Systems Slovakia. 

Zdroj: T-Systems Slovakia

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.