20. 07. 2015 Zodpovedné podnikanie

Robotická ruka či Eko-krmítko. Študenti elektrotechniky opäť prekvapili

Spoločnosť Západoslovenská energetika opäť ocenila najlepšie nápady stredoškolákov.

Najlepšie nápady študentov boli ocenené finančným príspevkom.

Eko-kŕmitko, Eko-komín, Robotická ruka alebo Autíčko na magnetický pohon. To sú len niektoré z 21 unikátnych exponátov, ktoré mohli študenti stredných elektrotechnických škôl vystavovať v rámci vyhodnotenia súťaží Najlepší nápad, 4E.ON a Hľadá sa energia. Súťaže už niekoľko rokov organizuje spoločnosť Západoslovenská energetika s cieľom podporiť školy s týmto špecifickým zameraním a vzbudiť u študentov záujem o ich ďalšie pôsobenie v oblasti energetiky. Tento rok sa vyhodnotenie všetkých súťaží uskutočnilo naraz na jednom mieste. Žiaci a študenti sa tak navzájom mohli inšpirovať a povzbudiť vo svojom snažení. Celé podujatie bolo prepojené formou trhoviska riešení, v rámci ktorého sa návštevníci zoznámili s jednotlivými exponátmi a hlasovali za cenu sympatie.

Súťaž Hľadá sa energia je určená pre druhý stupeň základných škôl a podnecuje deti v získavaní vedomostí v oblasti energetiky, ekológie, životného prostredia. V rámci súťaží 4E.ON a Najlepší nápad, ktoré sú určené pre stredné školy, môžu študenti získať finančný príspevok na výrobu edukatívnej pomôcky pre školu alebo na rozbehnutie eko biznis nápadu.

ZSE dlhodobo spolupracuje so študentskou obcou. Či už je to formou edukačného projektu Energia zblízka určeného pre žiakov základných škôl, otvorenia možnosti absolvovania odbornej praxe pre stredoškolákov až po štipendijný program pre študentov vysokých škôl s perspektívnou nástupu na konkrétnu pracovnú pozíciu.

 

Zdroj: ZSE

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.