13. 10. 2014 Zodpovedné podnikanie

Pýtajme si slovenské!

Kúpou slovenských výrobkov môžete podporiť miestnych poľnohospodárov a výrobcov.

Blížiaci sa svetový deň potravín tento rok nadobúda pre Slovensko nový význam. Občianske združenie Kvalita z našich regiónov si ho vybralo na založenie novej tradície, ktorej snahou je podpora miestnych podnikov, obchodov, reštaurácií, kaviarni, či rekreačných zariadení. Týmto rokom sa 16. október stáva Národným dňom podpory ekonomiky Slovenska.

Ako bude táto podpora vyzerať?

Slováci budú môcť v tento deň podporiť slovenských poľnohospodárov a výrobcov tak, že si v obchodoch zakúpia slovenské výrobky alebo si v reštauráciách, kaviarňach či iných podnikoch objednajú nápoje a jedlá pripravené zo slovenských surovín. Aby bolo jasné, ktoré prevádzky sú do tejto aktivity zapojené, budú označené nálepkou: „U nás ponúkame Slovenské.“

Čo je cieľom projektu?

Kampaňou Pýtajme si Slovenské sa Občianske združenie Kvalita z našich regiónov snaží ľuďom vysvetliť, že ak má dôjsť k zlepšeniu stavu spoločnosti a života v nej, dá sa tak uskutočniť len snažením a vzájomnou spoluprácou. Kúpou slovenských výrobkov sa spotrebitelia môžu aktívne zapojiť do podpory slovenskej ekonomiky. Tohtoročný 5% nárast dopytu po slovenských výrobkoch, ktorý zodpovedal približne 300 miliónom EUR, umožnil vytvorenie nových pracovných miest v rôznych odvetviach.

Zdroj: Tlačová správa Občianskeho združenia Kvalita z našich regiónov

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.