03. 01. 2017 Zodpovedné podnikanie

Potravinová spoločnosť medzi lídrami v zodpovednom podnikaní

Novým členom BLF je Danone Nutricia, medzinárodná spoločnosť, ktorá má za cieľ prinášať ľuďom zdravie prostredníctvom jedla.

Združenie Business Leaders Forum sa v decembri 2016 rozrástlo na 38 členov. Danone Nutricia – Nutricia, s.r.o.(ďalej len „Danone Nutricia”) je medzinárodná spoločnosť, ktorá má za cieľ prinášať ľuďom zdravie prostredníctvom jedla. Produkty Nutricie pomáhajú deťom v ich zdravom raste a vývoji, a zároveň zlepšujú kvalitu života chorým ľuďom všetkých generácií.

„Čím viac spoločností sa zaviaže zodpovedne podnikať, tým rýchlejšie sa bude napĺňať vízia združenia – zodpovedným podnikaním dosiahnuť prosperitu Slovenska,“ povedal Michal Kišša, výkonný riaditeľ BLF a senior programový manažér v Nadácii Pontis.

Danone Nutricia sa dlhodobo angažuje v projektoch spoločenskej zodpovednosti zameraných predovšetkým na vzdelávanie zdravotníckych pracovníkov. Svoje aktivity smeruje aj na rodičov dojčiat a batoliat a ich vzdelávanie v oblasti zdravej výživy. Iniciatíva Prvých 1000 dní šíri povedomie o vplyve výživy na zdravie človeka v prvých tisíc dňoch života.V rámci nej funguje projekt NutriCheq, vďaka ktorému môže pediater odhaliť nedostatky v stravovaní batoliat a poradiť rodičom, akým spôsobom by mohli situáciu napraviť. Iniciatíva tiež podporuje dojčenie ako optimálnu výživu dieťaťa v prvých šiestich mesiacoch. Program Zdravý štart zase v tejto oblasti vzdeláva zdravotné sestry.

Pozrite si kompletný profil zodpovedného podnikania spoločnosti.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.