26. 05. 2017 Zodpovedné podnikanie

Jarná zbierka opäť s rekordným výsledkom

Takmer 8 ton oblečenia a iných potrieb putovalo utečencom, ľuďom bez domova a rodinám v núdzi.

Do jarnej zbierky šatstva a potrieb, ktorú sme organizovali v spolupráci s firmami združenými v BLF a v pracovnej skupine Firemné dobrovoľníctvo, sa zapojilo 20 spoločností. Výnos zo zbierky putoval do Bratislavy, Nitry, Žiliny, Jelšavy, Košíc, Prievidze, Kláštora pod Znievom, na Oravu, do Humenného, Sečoviec, Šamorína a mnohých ďalších miest a obcí Slovenska. Spoločne sa podarilo vyzbierať takmer 8 ton šatstva a potrieb. Všetky vyzbierané veci sa rozdelili medzi 19 organizácií, ktoré ich odovzdajú núdznym ľuďom vo svojich zariadeniach a v okolí.

Pre klientov sme zbierali predovšetkým jarné a letné šatstvo a obuv. Okrem toho sme „vyzbierali“ aj 3 kočíky, autosedačku, televízormikrovlnku,“ hovorí Marek Richter, programový manažér Nadácie Pontis.

„Veci v aktuálnej zbierke boli prenádherné. Dokonale čisté, presne pre nás. Veci sme prerozdeľovali pre tie rodinky, ktoré sa o svoje deti vzorne a príkladne starajú. Čo to znamená? Že deti sú vždy v čistom oblečení. Nie v novom, ale v čistom! Mnohé doterajšie zbierky ma naučili všímať si aj tieto veci, a preto sme oblečeniu hľadali zodpovedných majiteľov.  Napríklad po troch rokoch, čo poznám Ivanku, som ju vďaka vám videla v perfektných štýlových rifliach… A to je len jeden príklad z mnohých,“ uviedla Monika Podolinská zo ZŠ v Muránskej Dlhej Lúke a dodáva: „Hračky a knihy ostávajú v škole. Tak budú prístupné všetkým. Pre mojich najmenších je to ako rozprávka. Milujú knihy, aj keď ešte nevedie čítať, hračky rozvíjajú ich fantáziu a podporujú rozvoj tvorivosti. Ponúkajú im možnosť zotrvať v tom pravom detskom svete. Ďakujeme :-)“

Zbierali sme vo firmách, ktoré sídlia v siedmych mestách na Slovensku: Bratislava, Nitra, Žilina, Prievidza, Martin, Poprad a Košice.

Do zbierky sa zapojili zamestnanci týchto 20 spoločností:

Accenture, Citibank, Danone, ESET, Foxconn, HP, Honeywell, IBM, Kia Motors Slovakia, KPMG, Orange, Philip Morris Slovakia, PricewaterhouseCoopers Slovensko, Skanska, Stredoslovenská energetika, Tatra banka, TNT Express Worldwide, VÚB a Whirlpool. K spoločnostiam sa pridala aj Nadácia Pontis.

Veci sme darovali 19 organizáciám: 

OZ Ain Karim – Šamorín, OZ Vagus, Slovenská humanitná rada, Krízové stredisko Dúha, Domov sv. Jána z Boha, Dom svitania Jakubov, Komunitné centrum Jelšava, Gaudeamus, Základná škola Muránska Dlhá Lúka, Domov pre každého, OZ Persona, Black white horse, Komunitné centrum na Predmestí, Diecézna charita Žilina, Depaul Slovensko, Pokoj a dobro – pomoc utečencom, Dorka Košice, Charita – Dom. sv. Vincenta – Prievidza a OZ Dobrý Pastier – Kláštor pod Znievom.

Neziskové organizácie dostali:

  • 6 913 kg oblečenia pre deti a dospelých,
  • 245 kg drogistického tovaru a  kuchynských potrieb,
  • 441 kg bytového textilu a posteľnej bielizne,
  • 281 kg športových, školských a relax potrieb približne,
  • 87 kg kreatívneho materiálu do chránených dielní a iných potrieb.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.