12. 05. 2016 Zodpovedné podnikanie

Hutníci darujú krv a pomôžu dobrej veci

Dobrovoľníci z U. S. Steel Košice podporia 10 košických organizácii.

V piatok 13. mája 2016 sa takmer 400 hutníkov z košického U. S. Steel Košice zapojí do 10. ročníka firemného podujatia Dni dobrovoľníkov. Dvojdňová dobrovoľnícka akcia U. S. Steel pre Košice 2016 sa začne darovaním krvi v Hematologicko-transfúziologickom oddelení Nemocnice Košice – Šaca.

Okrem darovania krvi, dobrovoľníci pomôžu svojim časom, prácou a materiálnymi vecami aj ďalším 9 organizáciám, ktorých činnosť je zameraná na pomoc druhým. Spoločnosť U. S. Steel Košice a jej dcérske spoločnosti aj tento rok podporia filantropické aktivity, ktoré smerujú k zlepšeniu a rozvoju komunity.

Aj verejnosť môže darovať oblečenie

V piatok a sobotu sa v priestoroch občianskeho združenia Jeseň života na Triede SNP 24 a v Dome pokojnej staroby na Južnej triede 2 koná zbierka oblečenia, školských pomôcok, kuchynských potrieb alebo záhradníckeho materiálu. Prispieť do zbierky pre Arcidiecéznu charitu v Košiciach, komunitné centrum ETP Slovensko v Šaci a charitný dom Oáza – nádej pre nový život v Bernátovciach môžu nielen hutníci, ale aj verejnosť.

Dobrovoľníci budú skrášľovať verejné priestranstvá

Pomoc hutníckej spoločnosti a jej dobrovoľníkov sa prejaví aj v Botanickej záhrade a Detskej historickej železnici v Košiciach, Detskom domove Hurbanova, v areáli denného stacionára pre zdravotne znevýhodnenú mládež Klub Forresta Gumpa, útulku pre zvieratá pri Haniske a Zoologickej záhrade Košice.

Pre viac informácií o konkrétnych miestach a časoch dobrovoľníckych aktivít môžete navštíviť oficiálnu stránku spoločnosti U. S. Steel Košice http://www.usske.sk/sk/komunita/dobrovolnictvo.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.