25. 01. 2017 Zodpovedné podnikanie

Hi4CSR: Viete, aký je CSR index vašej firmy?

Nadácia Pontis zastupuje Slovenskú republiku v medzinárodnom projekte, ktorého cieľom je harmonizovať smernice EÚ v oblasti CSR.

Radi by ste zistili, či je vaša firma iba na začiatku cesty zodpovedného podnikania, alebo sú CSR hodnoty už pevnou súčasťou jej fungovania? Zahrajte si s nami jednoduchú CSR hru a odpovedzte na šesť otázok

Od októbra 2016 sme súčasťou medzinárodného projektu Erasmus+ s názvom Hi4CSRHarmonizácia a implementácia smerníc EÚ v oblasti zodpovedného podnikania (CSR). Projekt, ktorý potrvá do apríla 2018, spája osem organizácií a sedem krajín – RRiF-plus d.o.o. (Chorvátsko), The Croatian Institute for CSR – IDOP (Chorvátsko), Abis – The Academy of Business in Society (Belgicko), Ekvilib Institute (Slovinsko), Global Impact Grid (Nemecko), LUM University (Taliansko), Nadácia Pontis (Slovensko) and Trucost (Veľká Británia). Jeho hlavným cieľom je harmonizovať smernice EÚ v oblasti CSR prostredníctvom vzdelávania dospelých a výmeny skúseností (best practices) medzi projektovými partnermi.

Na čo sa môžete tešiť vy? Výsledkom projektu bude vytvorenie CSR Guide – sprievodcu, ktorý bude systematicky a prehľadne informovať o zavádzaní a fungovaní smerníc EÚ v rámci CSR. Príručka sa bude venovať témam ako manažment odpadu, darovanie potravín, ekologické značenie, reportovanie o nefinančných ukazovateľoch, zamestnávanie osôb so zdravotným postihnutím či inovácie.

Viac informácií o projekte sa dozviete na webovej stránke www.hi4CSR.com a tiež na sociálnej sieti Facebook.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.