18. 10. 2017 Zodpovedné podnikanie

Ecocapsule – vaša nová chata, pop-up hotel či karavan

Aj energeticky sebestačný mikrodom sa predstaví v rámci Trhoviska CSR riešení už 14. novembra v Bratislave.

Predstavte si príbytok, ktorý na svoje fungovanie využíva solárnu a veternú energiu a umožňuje ľuďom bývať aj na odľahlých miestach mimo inžinierskych sietí, a to pri zachovaní vysokej úrovne komfortu. To je Ecocapsule – vaša chata, pop-up hotel či karavan. A pozor – Ecocapsule pochádza zo Slovenska!

Ako to funguje

Ecocapsule poháňa dvojitý systém produkcie energie, ktorý v spolupráci s výkonnými batériami zaručuje energetickú sebestačnosť aj v prípade dočasného nedostatku zdrojov. Pre prípad núdze Ecocapsule disponuje elektrickou prípojkou umožňujúcou dobiť batérie z externého elektrického zdroja.

Sférický tvar Ecocapsule je špeciálne navrhnutý tak, aby maximalizoval zber dažďovej vody a rosy. Vodné filtre potom zaistia premenu vody z akéhokoľvek prírodného zdroja na pitnú. Vonkajší dizajn taktiež minimalizuje energetické straty. Duté steny vyplnené vysoko efektívnou tepelnou izoláciou ochránia obyvateľov pred nepriazňami počasia a pomáhajú znížiť spotrebu energie takmer na úroveň pasívneho domu.

Jedinečný dizajn robí z Ecocapsule umelecké dielo, ktoré vynikne v akomkoľvek prostredí. Ecocapsule sa dá ľahko prepravovať. Zmestí sa do štandardného prepravného kontajnera a preto je možné ho poslať kamkoľvek po celom svete s udržaním nízkych prepravných nákladov.

Kde sa dozviete viac

Mini-model Ecocapsule uvidíte aj na Trhovisku CSR riešení 14. novembra v bratislavskej Starej Tržnici. Čaká na vás vyše dvadsať stánkov so zodpovednými produktmi a službami – od recyklovanej módy a nábytku z odpadu cez krivú zeleninu a vegánske dobroty až po udržateľné riešenia pre domácnosť. Vstup na Trhovisko je od 14.30 zdarma pre širokú verejnosť.

Trhovisko je súčasťou podujatia CEE CSR Summit 2017. Registrujte sa už dnes na najväčšiu konferenciu o zodpovednom podnikaní v strednej a východnej Európe: www.cee-csr-summit.eu.

 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.