22. 08. 2014 Zodpovedné podnikanie

eBay pomáha firmám s udržateľnosťou

eBay ponúka firmám platformu, na ktorej môžu ich zákazníci ďalej predávať použité výrobky danej značky.

Spoločnosť eBay Inc, jeden z najväčších internetových gigantov na svete, chce svoj celosvetový vplyv využiť na podporu  zavádzania tzv. cirkulárnej ekonomiky (t.j. predĺžiť životný cyklus výrobkov, z ich hodnoty získať počas používania maximum a na konci životnosti ich zrecyklovať na nové materiály, pozn. red.).

Riaditeľka sociálnych inovácií spoločnosti eBay v Európe Lorin May pre portál edie uviedla, že ich spoločnosť sa teší na spoluprácu s firmami, ktoré majú záujem o udržateľnosť a efektívne využívanie zdrojov. „Keďže naša spoločnosť stále rastie a stala sa rozmanitejšou, je pre nás spolupráca s obchodníkmi a veľkými firmami výzvou. Vďaka týmto aktivitám sa snažíme zistiť, v ktorej oblasti môžeme využiť náš vplyv, aby to malo pozitívny dopad na našich partnerov,“ povedala Lorin May.

Ako príklad uviedla May spoluprácu eBay-u so spoločnosťou Patagonia, ktorá vyzýva zákazníkov, aby si kupovali použité oblečenie namiesto úplne nového. Americký predajca športového oblečenia v rámci projektu Common Threads Partnership svojim zákazníkom umožňuje, aby si kúpili použité oblečenie Patagonia cez osobitnú stránku na eBay.„Je to o pomáhaní značkám a obchodníkom, aby lepšie kontrolovali dopady svojho podnikania, najmä v odevnom priemysle,“dodala Lorin.

eBay Inc dúfa, že bude jedným z riešení pre značky, ktoré bojujú s  dopadmi svojej výroby. „Najmä vo fáze odstraňovania odevu, kde je veľký dopad na životné prostredie, sa musia spoločnosti zamerať na to, ako čo najefektívnejšie znížiť negatíva.“ 

Článok pripravil Martin Krupánszki, stážista v tíme zodpovedného podnikania/Nadácia Pontis

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.