29. 01. 2016 Zodpovedné podnikanie

Desať rokov kreativity a pomoci školám

VSE Holding vyhlásila 10. ročník tvorivej súťaže Energetika. Pokračuje tak v úspešnej podpore kreativity žiakov a vzdelávania na základných školách.

Ilustračná fotografia. ©kris krüg/Flickr.com

„Súťaž mala pozitívne odozvy na strane škôl od samého začiatku. Počas deviatich ročníkov dokázala osloviť takmer tri tisícky žiakov a podporiť 54 víťazných škôl sumou viac ako 31 tisíc eur,“ hodnotí hovorkyňa VSE Holding Andrea Danihelová a dodáva: „Začína sa 10. ročník, ktorý prinesie zmeny predovšetkým do organizácie finálového podujatia. Už v minulom roku sme súťaž ozvláštnili o BikeLabové inštalácie a navýšili sme sumu darovaných finančných prostriedkov pre školy.“

Súťaž Energetika bola v roku 2007 vyhlásená s cieľom vytvoriť priestor pre tvorivé a originálne pohľady žiakov na vopred určené témy a so zámerom rozšíriť povedomie o energetike na školách v regiónoch východného Slovenska. Žiaci sa zakaždým museli popasovať nielen s novou literárnou témou ale aj formou jej spracovania – s písaním esejí, rozprávok a sci-fi príbehov; s prípravou hudobných a reklamných textov. Výzvou pre nich boli aj výtvarné témy vo forme komiksov, koláží, plagátov, ale aj kalendárov, pohľadníc či známok.

„V tomto roku bude úlohou žiakov vyhotoviť pexeso a obal na LED žiarovku. Obsahovo sa naďalej držíme tém, ktoré sú blízke energetike, alebo prezentujú naše produkty a služby,“ vyhlasuje A. Danihelová.

Žiaci 1. až 5. ročníka majú zhotoviť energetické pexeso. „Jednotlivé kartičky môžu venovať napríklad úsporám energie, pojmom z energetiky či využívaniu obnoviteľných zdrojov,“ navrhuje hovorkyňa. Žiaci 6. až 9. ročníka budú vyrábať obal na LED žiarovku, ktorá je dnes jedným z najúspešnejších produktov VSE. Súčasťou ich návrhu má byť vtipný a nápaditý slogan s originálnou personalizovanou etiketou.

Ako sa môžete zapojiť?

Súťaž Energetika 2016 vyhlásila Východoslovenská energetika Holding 11. januára 2016. Súťažiaci môžu zasielať svoje práce do 29. februára 2016 na adresu spoločnosti (Mlynská 31, 04291 Košice). Finálové podujatie sa uskutoční v apríli tohto roku. Viac informácií nájdu školy v pravidlách súťaže na stránke www.vse.sk.

 

Zdroj: TS VSE Holding

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.