15. 03. 2018 Zodpovedné podnikanie

Ďalší dôvod, prečo mať svoju firmu rád

Hľadáte nový spôsob, ako mať angažovanejších zamestnancov?

Ponúknite im dobrý pocit z pomoci iným. Jednoducho, rýchlo a s priamym dopadom na komunitu. Dajte im ďalší dôvod, prečo mať rád svojho zamestnávateľa.

Stále viac firiem hľadá nové moderné spôsoby, ako zapojiť svojich zamestnancov do firemných či komunitných aktivít. Na druhej strane, zamestnanci dnes očakávajú od svojej práce zmysluplnosť a viac ako len výplatu na konci mesiaca. V každom z nás je zakódovaný dobrý pocit z toho, keď spravíme dobrý skutok. Čo tak skúsiť tento jednoduchý nástroj?

Volá sa to darovací widget

Darovací widget je jednoduchý html kód, ktorý je možné vložiť na web alebo intranet. Umožňuje komukoľvek darovať bezpečne, rýchlo, pohodlne a bez toho, aby musel web opustiť. Je skvelým nástrojom, ako zamestnancov povzbudiť k filantropii, posilniť v nich empatiu a zároveň ich zapojiť do vašich CSR aktivít v komunite. Stačí si vybrať jednu alebo viac organizácií, prípadne tému z portálu DobraKrajina.sk, a my vám widget vytvoríme.

Skúsenosti hovoria za všetko

Počas minuloročného sviatku darovania #GivingTuesday si widgety vyskúšala aj firma ESET. Vybrali si tri organizácie zamerané na vzdelávanie, boj proti korupcii a pomoc deťom z dysfunkčných rodín. Widgety nasmerované na tieto projekty jednoducho umiestnili na intranete, webe a odkazovali na ne i v statusoch na sociálnych sieťach. Spoločne hľadáme hodnotové prieniky, ktoré by prehĺbili puto ku firme a jednou z takýchto iniciatív bola aj novozaložená tradícia Giving Tuesday,” vysvetľuje Lucia Marková z ESETu.

Zamestnancov a podporovateľov sa navyše rozhodli motivovať aj zdvojnásobením darovanej sumy Nadáciou ESET. Za necelý mesiac tak spolu venovali projektom krásnych 4 989 eur. „Reakcia zamestnancov bola úžasná. Mnohí sa nastavením trvalého príkazu zaviazali stať sa pravidelnými prispievateľmi,“ hovorí Lucia Marková. Darovací widget sa v ESET-e osvedčil natoľko, že ho plánujú využiť aj v budúcnosti.

Ako na to?

Prepojte zbierku s dôležitými udalosťami vo firme. Widgety môžete využiť napríklad pri Našom meste, vo vianočnom období, narodeninách firmy či počas #GivingTuesday. Najlepšie to funguje vtedy, ak sú zamestnanci motivovaní zdvojnásobením daru, maximálnu výšku si určujete sami. Vybrať si môžete aj z vyše 50 kľúčových slovenských neziskoviek z portálu DobraKrajina.sk.

Kontaktná osoba: Jana Desiatniková (jana.desiatnikova@nadaciapontis.sk, 0918 522 554).

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.