09. 11. 2017 Zodpovedné podnikanie

Čapovanú eko-drogériu alebo dizajnový nábytok z odpadu?

Na našom Trhovisku plnom zodpovedných produktov si určite vyberiete. Už 14. novembra v Starej Tržnici.

Do Starej Tržnice poriadne trhovisko patrí a výnimkou nie je ani najväčšia konferencia o zodpovednom podnikaní CEE CSR Summit 2017.

Pozývame vás do stánkov známych firiem i začínajúcich start-upov, ktorí vám ponúknu svoj zodpovedný produkt či službu. 14. novembra od tretej do siedmej sú dvere Starej Tržnice otvorené pre širokú verejnosť. Hrať vám bude DJ Stroon a ak zahlasujete za stánok, ktorý sa vám najviac páči, môžete vyhrať darčekový kôš plný eko a lokálnych produktov spolu s poukážkou v hodnote 20 EUR na využitie akejkoľvek služby v rámci mestského projektu up!city, ktorý podporuje elektromobilitu v Bratislave.

Predstavia sa vám napríklad:

ASANTE (Ecoterra) – Čapovaná eko-drogéria a kozmetika

Ecoterra je predajňa čapovanej drogérie s minimálnym vplyvom na životné prostredie, kde si môže zákazník do vlastných fliaš opakovane dopĺňať svoje obľúbené produkty. Znovu používaním plastových obalov výrazne redukujeme dopad plastov na životné prostredie a taktiež šetríme peniaze za obaly, ktoré by sme bežne vyhadzovali. Načapovať si budete môcť aj na Trhovisku.

Flaška – Pitie vody ako zdravý zvyk

Voda je tá najdôležitejšia ingrediencia pre náš zdravý život. Preto by sme si mali dopriať luxus prijímať ju v čo najlepšom stave. Tomu môže napomôcť aj používanie sklenej fľaše. Sklo je najlepšia voľba pre naše zdravie, dokonale chráni obsah a nevylučuje žiadne škodliviny. Preto vznikla Flaška, ktorá je nielen dizajnová, ale aj šetrná k životnému prostrediu. Zakúpiť si ju budete môcť aj priamo na Trhovisku.

Green Plantation – Výberová káva

Slovenská pražiareň kávy špecializujúca sa na “specialty grade” – výberovú kávu. Výberová káva tvorí top 5-10 % celosvetovej produkcie a kvalita je presne definovaná metodikou SCAE. Pestuje sa udržateľným spôsobom, a tak pomáha zlepšovať životné podmienky farmárov. Vychutnajte si túto kávu pripravenú profi baristom na našom Trhovisku.

IKEA Bratislava – Druhý život nábytku

Viete, že nevyužitý či už nepotrebný nábytok IKEA môžete predať naspäť? Ponúknuť sa dá prostredníctvom stránky www.druhyzivotnabytku.sk. Za úspešný predaj inému zákazníkovi získate zľavovú kartu s vloženou čiastkou, ktorú môžete využiť na nákup nového tovaru v obchodnom dome. Zistite, ako na to a zasúťažte si s IKEA.

NOSENE – Oblečenie s dobrým pocitom

Móda s príbehom, ktorá navyše prináša dobrý pocit. To je NOSENE. V stánku sa budete môcť presvedčiť, že oblečenie z druhej ruky sa môže predávať so štýlom. A že každý kúsok pomáha – výťažok z neho totiž putuje na pomoc týraným ženám v bezpečnom domove MyMamy, o. z. v Prešove. Pripravené sú pre vás aj jedinečné kúsky z kolekcie Renewals by Nosene, ktoré sa tvoria prešitím staršieho oblečenia.

Pozrite si všetky stánky, ktoré sme pre vás pripravili.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.