15. 04. 2014 Zodpovedné podnikanie

15. narodeniny Nadácie Orange

Nadácia Orange už 15 rokov pomáha zlepšovať život jednotlivcov i komunít.

© Nadácia Orange

Nadácia Orange od svojho vzniku podporila viac ako 7 000 užitočných nápadov a prerozdelila na ne vyše 8,7 milióna eur. Venuje sa najmä v oblasti vzdelávania, sociálnej inklúzie a komunitného rozvoja.

Pätnásť rokov aktivít Nadácie Orange potvrdilo, že optimistický pohľad na možnosť zmeniť svet okolo seba k lepšiemu zdieľa množstvo Slovákov. Na svojej narodeninovej oslave preto nadácia vyhlásila najoptimistickejší kraj, mesto a miesto na Slovensku. Podľa počtu podporených žiadostí na počet obyvateľov, žije najviac optimistov v Banskobystrickom kraji (podporených 1 112 projektov) a v meste Trstená (podporených 36 projektov). A najoptimistickejším miestom je zase obec Brdárka v okrese Rožňava, kde z iniciatívy len 75 obyvateľov podporila Nadácia Orange až tri projekty.

Na narodeninovej oslave sa krstila aj Kronika Nadácie Orange, ktorá pútavou formou približuje dôležité udalosti v jej činnosti. Zároveň nadácia na svojom facebookovom profile otvorila virtuálny Obchod pre optimistov, v ktorom môžu ľudia platiť namiesto peňazí dobrými skutkami a získajú za ne pekné výrobky vyrobené v chránených dielňach Z dobrých rúk. Stačí, ak dajú verejný prísľub, že urobia niečo užitočné pre iných či svoje okolie.

Zdroj: Nadácia Orange

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.